Maj 2012


En opfordring 

Fordøm Fatwaen mod den iranske rapper Shahin Najafi

 

To iranske højtstående ayatollaher (Ayatollah Golpayegani og Makarem Shirazi)  har udstedt en fatwa (dødsdom) mod den iranske rapper Shahin Najafi, som siden 2005 har boet i Tyskland. Shahin Najafi har brugt navnet Naqi, som er shia-muslimernes 10. imam i en af sine seneste sange, som handler om den politiske situation i Iran. Og det har ayatollaherne betragtet som en fornærmelse af Imamen, hvilket skal straffes med døden. Allerede nu har en af regimets tæt knyttede websider, shia.onlin, erklæret, at den eller dem, som finder Shahin Najafi og dræber ham vil belønnes med 100.000 dollars.

Fatwaen mod Shahin Najafi sigter også imod alle andre kunstnere, forfattere og skribenter som vil udtrykke sig kritisk overfor den politiske situation og de religiøse magthavere i Iran.  Det iranske islamiske regime benytter sig af enhver lejlighed til at begrænse de mange millioner af unge, som på trods af trusler og de fatale konsekvenser, udtrykker deres utilfredshed gennem deres kunst, sang, musik, påklædning eller på deres weblogs.

Det er derfor vigtigt at civilsamfundet i verdenen støtter Shahin Najafi og fordømmer fatwaen og dødstruslerne mod ham.

Det iranske regime frygter den unge generation mere end enhver trussel udefra, heriblandt trusler om krig. En krig mod Iran kan måske redde det iranske regime fra den krise, som det befinder sig i. Det bliver også en anledning for det islamiske regime i Iran til at slå hårdere ned på sin befolkning. Men en hel generation, som nu er bevæbnet med kreativitet i sin kamp mod diktatorer og for frihed i Iran er mere skræmmende for dem.

Det er civilsamfundets støtte til Shahin Najafi og modstand imod den fatwa, som skal bruges til at undertrykke ytringsfriheden i Iran endnu mere, som kan styrke den iranske befolkning og deres kamp for frihed.

Jo stærkere støtten til den iranske befolknings kamp for frihed bliver, jo mindre bliver faren for en krig mod Iran, som først og fremmest vil gå ud over den almindelige befolkning og ikke mindst frihedskæmperne i Iran.