August 2013

Af Nahid Riazi

Akkaris modige valg fortjener støtte!

Det, at mange af de unge mennesker i de islamistiske miljøer, begynder at tænke sig om på et tidspunkt i livet og begynder at tage afstand fra disse miljøer er en kendsgerning vi kendte til. Men at man som en af de fremtrædende personer fra et islamistisk miljø står frem for at fortælle omverdenen om at han fortryder sine holdninger og handlinger, hører til sjældenhederne.  Ahmed Akkaris offentlige indrømmelser om sin rolle under Muhamed Krisen og om de islamistiske kræfters ødelæggende indflydelse på de unge, fortjener ros og støtte. Det er nemmere at blive opslugt af de ekstremistiske religiøse kræfter, men det kræver mod og en oprigtighed for at gøre op med disse kræfter og de holdninger, som man er blevet indoktrineret med i disse miljøer.

Akkari i 2013 står i den lejr, hvor det arabiske forår opstod. Den lejr, hvor man bestræber efter frihed og den ytringsfrihed som hverken højrekræfterne eller de islamistiske kræfter har respekt for. Hvorimod Akkari i 2006 var et bytte for den islamiske bevægelse, som bl.a. pga. undertrykkelsen af palæstinenserne, og krigen mod Irak og Afghanistan fra den ene side og racisme og diskrimination mod borgere med en anden etnisk baggrund i de vestlige lande fra den anden side, kunne og fortsat kan rekruttere nye kræfter til deres bevægelse.    Akkari er blandt dem, som har indset, at den almindelige borger med en muslimsk baggrund ikke har noget til fælles med de islamistiske kræfter og deres interesser, hverken her eller i andre dele af verdenen. Han har indset, at de ødelægger tingene for disse mennesker og udnytter dem til deres fordel.

 Akkari bliver nu som bekendt hånet, truet og isoleret i disse miljøer pga. sin beslutning om at stå frem og tage afstand fra sin fortid. De islamiske kræfter vil gøre alt for, at netop de unge mennesker i de islamiske miljøer ikke tager Akkari og hans advarsler alvorlige og ikke begynder at sætte spørgsmålstegn ved disse kræfters ødelæggende rolle.

Man må ønske, at Akkaris budskab når frem til de unge, som stadigvæk befinder sig i de islamistiske miljøer og har en illusion om at disse kræfter kan være en løsning for verdensproblemer!