To brødre blev henrettet i Iran i dag! (19 maj 2011)

To unge blev henrettet i Iran i dag. Mohamad og Abdullah Fathi var to brødre på 27 og 29 år, som blev arresteret under en demonstration mod regimet sidste år. I går besøgte deres mor dem for sidste gang og i dag tirsdag d. 17. maj, tidlig om morgenen, blev de to unge hængt i et fængsel i byen Isfahan. Deres livløse kroppe blev afleveret til deres mor i en ambulance! Deres forbrydelse var at de deltog i en demonstration! Fordi de ville have frihed og ville vise deres protest mod et regime, som havde frataget dem enhver ret til at leve et menneskeligt og frit liv.
Men det iranske regime havde sigtet dem for kontakt til oppositionsgrupper, væbnet kamp mod regimet og røveri! Mohamad og Abudllah havde tidligere i et brev fra fængslet skrevet, at de var blevet udsat for grov fysisk og psykisk tortur og at de var blevet tvunget til tilstå og acceptere beskyldningerne.
Det iranske regimes eksistens er baseret på forfølgelse, tortur, henrettelse, stening og brutal undertrykkelse af befolkningen. Uden disse midler ville regimet ikke blive på magten et eneste sekund længere.
Henrettelse af demonstranter er blot endnu et bevis på, at det islamiske regime er desperat og frygter for befolkningen og især den unge generation og deres had. Regimet frygter den samme skæbne som diktatorerne i Egypten, Tunesien og Syrien.
Nahid Riazi