Frit Irans alliance med Zionister!

En skamfuld udnyttelse af den iranske befolknings retfærdige kamp

I kølvandet på Israels seneste angreb på civile palæstinenser, hvor bl.a. mange børn er blevet dræbt eller såret, og hvor millioner af mennesker i hele verden prøver at vise deres sympati og medfølelse med de hundredevis af civile ofre, har Frit Iran og Jaleh Tavakoli, en gruppe, som opstod i Danmark under massedemonstrationerne i Iran i 2009-2010, allieret sig med de danske Zionister for at ”modarbejde” Hamas og det iranske regime!    

Det er en skamfuld udnyttelse af den iranske befolknings retfærdige kamp mod undertrykkelse, når en gruppe som Frit Iran, som fremstiller sig selv som repræsentant for folkebevægelsen i Iran, vælger at stå ved siden af zionisterne, som retfærdiggør Israels aggressive og voldelige politik mod et folk i navnet ”bekæmpelse af de islamiske kræfter”. Frit Iran har haft mere travlt med at ”afsløre” dem, som ikke fordømmer Hamas end selv at fordømme de forbrydelser som lige nu sker mod civile i Gaza. De frisindede israelere, i modsætning til zionisterne som Frit Iran har allieret sig med, ser ikke udelukkende den ulige og uretfærdige krig mod palæstinenserne som et resultat af Hamas eksistens. De ser det i højere grad som et resultat af det israelske regimes manglende vilje til en retfærdig fredsforhandling om en to- statsløsning.  

 Hvis der er noget, som styrker kræfter som Hamas og gør dem retfærdige, er det de forbrydelser som bl.a. den israelske stat begår lige nu mod palæstinensiske børn og civile. Hvis man ikke forstår hvad kilden til palæstinensernes lidelser er, og hvad der gør at de frustrerede og desperate unge palæstinensere tilslutter sig islamiske grupper som Hamas og Hizbullah, er man enten naiv eller har bevidst valgt at retfærdiggøre forbrydelser mod en befolkning, som er blevet taget som gidsler i en håbløs situation.

Frit Irans holdning til konflikten i Palæstina er dog ikke overraskende. I Frit Iran og Jaleh Tavakolis verden er princippet om at ”mine fjenders fjender er mine venner” gældende. Her i Danmark har de altid været parate til at samarbejde med den yderste højrefløj og andre fremmedfjendske kræfter, bare så længe de også er imod islamister. De er parate til at forsvare Israel og stå side om side med Zionister i Danmark, bare de også er i mod regimet i Iran. Dette er altså en alliance med de selv samme kræfter som i virkeligheden går ind for den samme behandling af den iranske befolkning som Israel udsætter palæstinenserne for.

Mange mennesker i Iran er på samme måde som alle andre samvittighedsfulde mennesker i hele verden, forarget over den barbariske behandling af folk i Palæstina, uanset hvor meget de hader det islamiske regime i Iran og ønsker dets afgang. Den ene forbryder retfærdiggør ikke den anden!

 

Nahid Riazi